5x de leukste steden & dorpen op Walcheren

5x de leukste steden & dorpen op Walcheren

juni 16, 2020 0 Door Sanne Snijders

Afgelopen week bezocht ik de Walcheren in Zeeland. Ondanks dat het een vrij bekende regio in Nederland is, was ik er zelf nog nooit geweest. Maar vanaf de eerste minuut dat we voet zetten op Walcheren voelt de omgeving direct superfijn en rustig aan. In de vijf dagen vakantie fietsen we meerdere keren rond door de gehele omgeving en zien daarbij praktische alle dorpen en steden die Walcheren rijk is. Eigenlijk hebben alle dorpjes op Walcheren wel hun eigen charme, maar in deze blog zet ik voor jou de 5 leukste en mooiste steden en dorpen op Walcheren op een rijtje.


1. Veere

Persoonlijk echt wel mijn favoriet. Tijdens onze vakantie zijn we drie keer in Veere geweest en dat is natuurlijk niet voor niks. Als je Veere binnen komt rijden (of in ons geval fietsen) vallen twee gebouwen direct op: de Grote Kerk en het Stadshuis. Beide van dichterbij nog mooier! Vooral ‘de Markt’, de centrale straat in Veere, is super leuk. Daarnaast kun je rond het water heerlijk op het terras zitten en rondlopen. Over all heeft Veere gewoon een mega leuke en lieve uitstraling. Echt een aanrader.

2. Middelburg

Middelburg kan echt niet ontbreken in de lijst van leukste steden en dorpen op Walcheren. Wij verbleven tijdens onze vakantie in Middelburg en dit was echt een hele goede keuze. Middelburg ligt niet alleen heel centraal in Walcheren, het is ook nog eens een ontzettend fijne stad. Het telt 1100 rijksmonumenten en in zo’n beetje elke straat ligt er wel een verrassing op je te wachten. Daarnaast is het centrum super levendig, met een plein vol terrasjes midden in de stad. Middelburg is omringd door water en langs deze gracht kun je heerlijk wandelen. Omdat Middelburg geen erg grote stad is, voelt het vaak eerder dorps dan stedelijk aan en daar houd ik wel van.

3. Domburg

Domburg is een echte badplaats. De stranden zijn er erg fijn, maar ook het centrum is vrij leuk en gezellig. Wanneer je Domburg komt binnen rijden of fietsen is er eigenlijk één hoofdstraat. Hier vind je aan beide kanten van de straat terrassen en winkels. Dit zorgt ervoor dat het geheel er heel gezellig uit ziet. Daarnaast kan je in de omgeving van Domburg ontzettend mooi wandelen en fietsen.

4. Zoutelande

Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb of Zoutelande voor het karakteristieke liedje van BLØF wel zo bekend was. Toen we er afgelopen week liepen was het in ieder geval erg druk, maar ook erg gezellig! Ook hier is er eigenlijk maar één straat waar echt van alles te doen is. Je vind er leuke kleine winkeltjes, boetiekjes en veel horeca. Ook kan je bij Zoutelande prachtig over wandelen in de duinen en rond de stranden.

5. Dishoek

Dishoek is eigenlijk maar een super klein dorp, maar toen we erdoor fietsen zag het echt ontzettend gezellig en lief uit. Op het ‘centrale’ plein van Dishoek bevinden zich een aantal terrasjes, die heerlijk tegen de bosrand aanliggen. Een groot voordeel van Dishoek is dat het super dichtbij allerlei verschillende stranden ligt en ook nog eens precies tussen Zoutelande en Vlissingen. Ik vond de sfeer hier in ieder geval super chill.


Sanne Snijders
16 juni 2020


Heb je nog meer vragen, of wil je graag nog meer informatie over Walcheren? Voel je vrij om contact met ons op te nemen via de mail of Instagram! We geven je graag antwoord op al je vragen.