Wandelen op Walcheren: natuurgebied Oranjezon

Wandelen op Walcheren: natuurgebied Oranjezon

juni 18, 2020 0 Door Sanne Snijders

Wandelroutes Oranjezon

Houd je wandelen en ben je op Walcheren? Ga dan zeker langs het natuurgebied Oranjezon! Deze ligt tussen de twee dorpen Vrouwenpolder en Oost-Kapelle op Walcheren, Zeeland. Het gebied ligt aan de duinrand en was een voormalig waterwingebied. Nu is het een prachtig natuurgebied met verschillende wandelroutes. Deze routes verschillen in lengte. De kortste route (oranje) is 3 kilometer en de langste route (blauw) 7. Zo kan je zelf de grootte van je rondje bepalen! Het landschap is er ontzettend variërend, waardoor het een gunstig leefgebied is voor planten & dieren. Deze zul je tijdens je wandeling dan ook zeker tegen komen. Elke route heeft zijn eigen schoonheid, maar de blauwe route is by far het meest divers (onder andere vanwege zijn lengte).

In het natuurgebied Oranjezon bevindt zich ook een uitkijktoren, deze is op dit moment helaas gesloten in verband met verbouwingen.

Wil je meer informatie over het natuurgebied Oranjezon, de verschillende wandelroutes EN een schets van de prachtige blauwe route, check dan het onderstaande document. Deze is volledig te downloaden (en kan vervolgens geprint worden).

Meer: wandelen op Walcheren

Met het ontwikkelen van meer uitgestippelde wandeltochten ben ik nog bezig, maar via de VVV Zeeland kan je gemakkelijk op zoek naar wandel tochten op Walcheren. Er zijn er namelijk ontzettend veel en ze zijn bijna allemaal even mooi. (Als vind ik deze route toch echt wel de mooiste).

Check hier in ieder geval alvast de wandelroute ‘trage tocht Zoutelande’. Deze is namelijk eveneens echt prachtig!

Een wandelroute in het natuurgebied Oranjezon is ook perfect te combineren met de fietstocht ‘Rondje Walcheren‘. Je vindt Camping Oranjezon namelijk terug langs deze route: tussen knooppunt 27 en 16.


Sanne Snijders
18 juni 2020


Heb je nog meer vragen, of wil je graag nog meer informatie over (wandelen op) Walcheren? Voel je vrij om contact met ons op te nemen via de mail of Instagram! We geven je graag antwoord op al je vragen.