Wandeltocht Zoutelande

Wandeltocht Zoutelande

juni 17, 2020 0 Door Sanne Snijders

Ik houd ontzettend van actief bezig zijn, of ik nou op vakantie ben of niet. Daarom ga ik tijdens mijn vakanties vaak wandelen of fietsen en ik moet zeggen daar is Zeeland echt wel de perfecte plek voor! In deze blog neem ik mee op wandeltocht door en rondom Zoutelande. Deze route staat ook wel bekend als de ‘Trage tocht Zoutelande’ en hij is echt prachtig!


Trage Tocht

De Trage tocht Zoutelande is een wandeltocht van in totaal 15 kilometer, maar hij is ook erg goed in twee delen op te splitsen. Beide losse delen zijn ongeveer de helft van deze 15 kilometer: 7 a 8 kilometer dus.

De routebeschrijving van de Trage tocht Zoutelande vind je hier.

Onze tocht

Wij besluiten om het tweede deel van de route te lopen, hier boven aangegeven met de pijl. (De delen 5, 6, 7 & 8). We beginnen bij punt 5, in het centrum van Zoutelande. Vanaf daar lopen we door het bosje, over een onverhard pad, richting het achterland van Zoutelande. De route is zeer uitgebreid beschreven, er kan niks mis gaan. We lopen eerst een aantal kilometers door het achterland en komen dan vanaf punt 7 steeds dichter bij de duinen en het water.

Via een steile trap komen we boven op de duin weg uit. Vanaf de eerste seconde hebben we direct een prachtig uitzicht. De weg terug naar Zoutelande klimt en daalt door de duinen en het uitzicht blijft tot het einde fantastisch mooi. Onderweg zijn er genoeg plekken waar je even tot rust kunt komen. Daarnaast kan je er ook op drie plekken voor kiezen om naar beneden, richting het strand (en een strandtent) te lopen.

Deze wandeling is echt een aanrader! Ik ben persoonlijk geen fan van lange afstanden wandelen (en nou is 7 kilometer niet erg ver), maar door de prachtige natuur om me heen voelde het echt niet als een lange tocht.


Sanne Snijders
17 juni 2020


Heb je nog meer vragen, of wil je graag nog meer informatie over (wandelen in) Walcheren? Voel je vrij om contact met ons op te nemen via de mail of Instagram! We geven je graag antwoord op al je vragen.

Lees hier alvast: 5x de leukste steden en dorpen op Walcheren!