#2 – 12 Internationale plekken in Nederland binnen 12 uur

#2 – 12 Internationale plekken in Nederland binnen 12 uur

mei 16, 2020 0 Door Olivia Jellema

In deze tweede aflevering van ‘Off the crazy road’ gaan we samen op wereldreis door Nederland: we gaan binnen 12 uur 12 internationale plekken in Nederland bezoeken. Dit was de uitslag van de tweede Instagram poll! Onze ‘wereldreis’ bracht ons dus langs 12 prachtige plaatsen met een buitenlandse naam! De ene plaats was wat groter en makkelijker te vinden dan de ander, maar wij hebben ervan genoten!

De video is gefilmd in het Engels, maar in het Nederlands ondertiteld. Laat ons weten wat je ervan vindt!

Wat is de wereld toch bijzonder!

Na Sannes’ fietstocht van vorige week #1 – Fietsen door 6 provincies in Nederland was het tijd voor een nieuwe poll, 4 nieuwe opties om binnen 12 uur te volbrengen. Deze keer kon er gekozen worden uit het namaken van 12 bezienswaardigheden, 12 uur overleven in een auto, kamperen in ons eigen huis en binnen 12 uur 12 internationale plekken in Nederland bezoeken. De uitslag is in bovenstaande video te bewonderen!

Voor herhaling vatbaar

De vorige challenge heeft Sanne in haar eentje volbracht en dus was dit voor mij de eerste challenge. Als voorbereiding zocht ik uit waar we langs konden gaan en maakte ik een route, onze tocht bracht ons langs:
Amerika, Bathmen, Canada, Egypte, Elim, Engeland, Frankijk, Hasselt, de Krim, Moskou, Petersburg en Siberië. En wat was het een leuk avontuur!

Om 8.30 haalde ik Sanne op van het station in Deventer en begon de reis.
Zelf ben ik in Overijsel opgegroeid en dus ben ik bekend met wat er daar te vinden is, echter had ik de noordelijkere provincies nog niet echt ontdekt. Onderweg kwamen we onder andere via de Sallandse heuvelrug, waar wij ons eerder in de bergen waanden dan in ons eigen kikkerlandje!

Voor wie mij kent weet dat ik graag in de bergen te vinden ben, of dit nou voor werk of vakantie is, zomer, herfst of winter. Zo ben ik een aantal jaar geleden in April eens in Banff NP in Canada geweest. Ik vond het dan ook fantastisch om te zien dat het Friese Canada bijna net zo prachtig is!

Onderweg hebben we veel nieuwe maar ook bekende plaatsen gezien, omdat een deel van deze reis ons langs plekken bracht waar Sanne een week eerder gefietst had!

Kortom, het was een fantastische ‘wereldreis’ van zo’n 350km en zeker een aanrader om zelf ook eens te maken!


Olivia Jellema
16 mei 2020