#3 – IJs eten op een eiland binnen 12 uur

#3 – IJs eten op een eiland binnen 12 uur

mei 26, 2020 0 Door Sanne Snijders

We zijn alweer bij de derde aflevering van onze serie ‘Off the crazy road’  aangekomen! Wat gaat de tijd soms toch snel. Deze week probeerden wij om binnen 12 uur ijs te eten op één Nederlands eiland. Voor ons nog niet zo gemakkelijk, aangezien wij nou niet echt dicht bij zee wonen. Check in de video hieronder of het ons toch gelukt is om ook deze uitdaging te volbrengen!

De video is gefilmd in het Engels, maar in het Nederlands ondertiteld. Laat ons weten wat je ervan vindt!

Hoe zag onze dag eruit?

Super relaxed! Ik vertrok rond een uurtje of 9 richting Olivia en vanaf haar thuis reden we over de Afsluitdijk richting Den-Helder. Ik heb veel plekken gezien in Nederland, maar de Afsluitdijk had ik nog nooit over gereden. Daarover was ik dus al vrij enthousiast. En dat terwijl we toen nog maar net onderweg waren.

Om half 1 arriveerden in Den-Helder. We hadden eigenlijk verwacht dat het best druk zou zijn in de haven, maar tot onze verbazing zat er praktisch niemand samen met ons op de boot. We pakten de boot om 1 uur en ongeveer een halfuurtje later stonden met onze voetjes op Texel!

Ik houd zelf echt ontzettend eilanden. Al denk ik dat ik dan voor vrij veel mensen spreek. Het geeft me een bepaald soort vrijheid die ik op het vaste land niet ken. Ik was dan ook helemaal gelukkig toen we de boot afkwamen en de heerlijke zeelucht ons tegemoet kwam.

Fietsjes gehuurd

Het eiland Texel is vrij groot, dus het leek ons wel verstandig om fietsen te huren. Deze kan je ook makkelijk zelf meenemen, maar na die ellenlange fietstocht van twee weken geleden zag ik het niet helemaal zitten om mijn fiets mee te sleuren naar Den-Helder.

We fietsten een klein rondje op het eiland en eindigden uiteindelijk in de Koog, toch wel het meest levendige dorp van het eiland. Hier besloten we dan ook het strand op te gaan.

We relaxten lekker op ons handdoekje, nog steeds een beetje verbaasd over het feit dat we een paar uur daarvoor nog in het Oosten van Nederland stonden. De tijd vloog razendsnel voorbij en we moesten zelfs een beetje haasten om een ijsje te halen. Maar uiteindelijk lukte dit makkelijk binnen de tijd! Heeeeerlijk

IJs eten op een eiland: check.


Sanne Snijders
26 mei 2020