De beste reisapps voor je reisverhalen (android!)

De beste reisapps voor je reisverhalen (android!)

juni 8, 2020 0 Door Sanne Snijders

Ja, ja, ja! We mogen bijna weer! Vanaf 15 juni versoepelen de reis restricties met een heel aantal Europese landen. We moeten voorzichtig blijven, maar het begin is er. En als je dan toch weer op vakantie gaat: wat zijn dan de beste reisapps om je verhalen en -ervaringen in op te slaan? In deze blog geef ik je mijn favorieten!


Polarsteps

Dit is een van de eerste reisapps die ik destijds downloadde om mijn reis ervaringen bij te houden. Aan de hand van je GPS-locatie wordt je complete reis route bijgehouden. Deze locaties zijn gekoppeld aan de datum, tijd en plaats en het mooie is dat je op elk gewenst moment je ‘steps’ kunt aanpassen. Zowel tussentijds als achteraf kun je al je foto’s en tekst toevoegen. Na je reis kan Polarsteps automatisch een fotoboek opstellen met jouw ervaringen, inclusief bij-informatie zoals de precieze locatie en temperatuur. Daarnaast houd je app ook leuke statistieken bij: aantal bezochte landen, totale reistijd, afgelegde kilometers etc.

WANT Chat: Job Harmsen over de ultieme reistracker-app die iedere  globetrotter moet hebben - WANT

Trav – travel diary & journal

Deze app lijkt wel een beetje op Polarsteps, maar is nog iets minder ontwikkelt. Er zit, net als bij Polarsteps, een GPS-tracking systeem in, waardoor je makkelijk en snel foto’s en locaties kunt toevoegen. De rest van de app werkt ook ongeveer hetzelfde als bij Polarsteps. De opties zijn alleen wat meer gelimiteerd. Daarnaast houd Trav verder ook geen bij-informatie en statistieken bij over je vakanties. Ik ben wel benieuwd wat er met de app gaat gebeuren als deze door ontwikkelt wordt. Er zit in ieder geval wel potentie in!

DAILY TRIP

Ook dit zie ik zelf als een van de reisapps met potentie. Je kan er namelijk niet alleen je reisverslagen- en ervaringen in bijhouden, maar ook je agenda, checklist, uitgaven en reserveringen. Onder het kopje uitgaven kan je bijvoorbeeld het precieze bedrag toevoegen en daarbij aangeven wat voor soort uitgave het is, daarnaast kan je ook nog aangeven of je contant, met de pin of creditcard hebt betaald. En onder het kopje reserveringen kan je onder andere je vlucht, hotel, restaurant of OV reserveringen bewaren. Zo heb je alles makkelijk en overzichtelijk in app! Voor iemand zoals ik die nogal vergeetachtig kan zijn is dat best handig..

Pindat

Via deze app kun je je eigen reisblogs opstellen. Voor elke nieuwe reis kun je een nieuwe blog aanmaken. Hierbij krijg je dan ook automatisch je eigen URL, waardoor je familie en vrienden je reis makkelijk kunnen volgen op een website. Je voegt handmatig blogs toe. Pindat werkt dus niet, zoals Polarsteps, met GPS-tracking. Dit kost je dus misschien zelf iets meer moeite, maar je behoud wel een groter deel van je privacy. De app is makkelijk om mee te werken, maar doet qua graphics wel onder voor Polarsteps en Trav.

Pindat - Reisblog maken - App voor iPhone, iPad en iPod touch - AppWereld

Travel diaries

Travel Diaries is dan wel geen app, maar dat neemt niet weg dat een heel fijn programma is om mee te werken. Dan heb ik het echter vooral over het direct verwerken van je reisverhalen in een fotoboek(je). Dit is namelijk super makkelijk via deze website. Je ziet direct hoe het boek eruit komt te zien en hebt hier volledig de controle over. Wat ik wel een nadeel vindt is dat je alle locaties, foto’s en informatie handmatig moet toevoegen. Via een app zou dit misschien al makkelijker gaan, maar via de website kost het wel wat meer moeite (dan bijvoorbeeld Polarsteps).

Tour through Travel Diaries

Sanne Snijders
8 Juni 2020


Ben je benieuwd waar je deze zomer nog op vakantie kunt? Klik dan hier!